• L1 'Bomen tussen Hemel en Aarde'

  Radio-interview door Sjoerd Duijkaerfs naar aanleiding van het verschijnen van 'Bomen tussen Hemel en Aarde'. Te bestellen via deze site of chrysteegmans@hotmail.com

   

  Download PDF
  https://l1.nl/waarom-zou-je-een-verlaten-zolder-fotograferen-145936/?pagina=26&l1%2Fnieuws_%28L1%29=
 • RTV-Maastricht: 'Tussen Hemel en Aarde'

  Interview door Tejo Verstappen naar aanleiding van het uitbrengen van het boek 'Bomen tussen Hemel en Aarde", onderdeel van het programma 'Het Beleg'. Begin op 53 min.

  Boek te bestellen via deze site of via chryssteegmans@hotmailcom

  Download PDF
  https://www.rtvmaastricht.nl/tv/het-beleg-tv/137396516
 • l1.nl. 'Bomen tussen Hemel en Aarde

  Item gemaakt door Wouter Nelissen van L1 (regionale omroep Limburg) naar aanleiding van het boek 'Bomen tussen Hemel en Aarde'. Te bestellen via deze site of chryssteegmans@hotmail.com

  Download PDF
  https://l1.nl/l1mburg-centraal-maastrichtenaar-maakt-fotoboek-over-zolders-146033/
 • 'Bomen tussen Hemel en Aarde'

  Overal zijn voorbeelden te vinden van beeldbepalende gebouwen uit vroegere tijden. Duurzaam gebouwd voor de eeuwigheid. Monumenten opgetrokken door mensenkracht vol geduld, liefde en toewijding met oog voor detail, franje en status. De bezoeker moet vooral geïmponeerd raken. Sommige delen zijn echter alleen functioneel en niet voor het publiek toegankelijk. Zolders en torens, de eerste ter versterking en bescherming van de onderliggende bouwwerken en de twee als statusvergrotende objecten en als bergplaats voor luidklokken en/of carillon. Sober en zonder versieringen maar juist daardoor fascinerend. 

  Het boek ‘Bomen tussen Hemel en Aarde’ is het resultaat van mijn nieuwsgierigheid naar niet algemeen bekende plekken. Een vorm van Urban Exploring waarbij niet verlaten oorden of verlaten gebouwen, maar niet openbaar toegankelijke locaties fotografisch geëxposeerd worden. Omdat deze van adembenemende schoonheid zijn. De foto’s in ‘Bomen tussen Hemel en Aarde’ geven voor even toegang tot de geheime wereld van zolders en de torens zonder dat deze betoverde wereld wordt aangetast. Een sprookjeswereld die juist baat heeft bij de ontoegankelijkheid.

  Mijn boek ‘Bomen tussen Hemel en Aarde’ wordt op zondagmiddag 25 november gepresenteerd in de Cellebroederskapel in Maastricht.

  Het boek is 144 pagina’s dik, verlucht met 14 speciaal voor dit boek geschreven gedichten van Han Berghs en verschijnt in een zeer beperkte oplage voor de prijs van € 24,95 excl. Eventuele € 4,15 verzendkosten. Reserveer en bestel nu.